Today.ua

Vodafone готується до серйозних втрат через коронавірус: що зміниться для абонентів

Пандемія коронавірусу сильно "вдарила" по економіці всього світу. Збитки відчули як крупні корпорації, так і представники мало і середнього бізнесу. Нещодавно стало відомо і про те, як карантин відобразився на становищі одного з найпопулярніших в Україні мобільних операторів Vodafone.

Так, британський оператор мобільного зв’язку Vodafone Group Plc, за франшизою якого працює і Vodafone Україна, відзвітував про підсумки поточного фінансового року, а також попередив про те, що через пандемію COVID-19 в поточному фінансовому році варто очікувати і подальшого, ще більш негативного впливу на економіку.

Фінансовий рік Vodafone завершився, відповідно до британських правил, 31 березня. Доподатковий прибуток компанії склав 795 мільйонів євро, що становить понад 860 млн доларів. В минулому році компанія втратила 2,613 млрд євро. Загалом чистий збиток Vodafone скоротився майже в 10 разів – з 8 млрд до 920 млн. Виручка склала майже 45 млрд євро, 33,793 млрд з яких – в Європі.

Поки що незрозуміло, якими будуть показники на наступний рік, тому що наразі неможливо спрогнозувати, що буде з пандемією коронавірусу, і якими будуть конкретні показники падіння економіки. Однак слід зазначити, що бізнес-модель мобільного оператора є достатньо стійкою, тому втрати хоч і можуть бути достатньо значними, але оператор скоріш за все залишиться "на плаву".

Раніше повідомлялось, що Vodafone рекордно підвищує вартість популярних тарифів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ