Today.ua

Власники “євроблях“ опинились у пастці: штраф доведеться заплатити всім

Наразі для деякої категорії осіб штрафи за перевищення терміну перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією відстрочені до 31 грудня 2019 року. Однак слід пам'ятати, що це стосується не всіх "євроблях".

Відстрочка застосовується тільки за умови здійснення митного оформлення "євроблях" для їх вільного обігу на митній території України, тобто за умови розмитнення (Закон від 12.09.2019 №73-IX).

В інших випадках, якщо автомобіль не розмитнений, а вивозиться за межі митної території України, штрафи застосовуються відповідно до "нових" розмірів.

Зокрема, перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на тридцять діб, а також втрата цих автомобілів в даний час передбачає штраф у розмірі 170 тисяч грн. або конфіскацію (ч.6 ст.481 та ч.6 ст.470 Митного кодексу).

Нагадаємо, раніше автоюристи роз’яснили “євробляхерам”, коли штрафи поліції є законними. Зокрема, митники мають право штрафувати водіїв "євроблях" з простроченими термінами перебування в Україні, але лише на кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ