Today.ua

Вкладники вивели з “ПриватБанку“ 8 млрд гривень

Після рішення суду за позовом українського олігарха Ігоря Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку, клієнти фінансової установи вивели з нього 8 млрд грн, тобто близько 300 млн. Про це в Лондоні повідомила фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна.

Менеджер Приватбанку зазначила, що, забираючи кошти, клієнти вели себе нервово.

За її словами, відтік вкладів продовжувався протягом декількох тижнів, проте за останній час обсяг коштів вдалося частково відновити, хоча і не до колишніх рівнів.

Самаріна зазначила, що оскільки "ПриватБанк", крім України, залучений ще до низки судових розглядів у Великобританії, Сполучених Штатах Америки та на Кіпрі, це призвело до збільшення судових витрат.

За її словами, до 10% операційних витрат банку тепер доводиться на судові витрати, у яких фінансова установа виступає в якості відповідача, так і в якості позивача.

Зазначимо, що відповідно до фінансової звітності "Приватбанку", станом на 1 квітня  у ньому знаходилося 221 млрд грн коштів клієнтів.

Як раніше повідомляв Today.ua, за останні два місяці клієнти ПриватБанку вивели приблизно 137 мільйонів доларів і 27 мільйонів євро, таким чином відреагувавши на можливі коливання валютного ринку через судові рішення.

Нагадаємо, що підтверджений аудитом борг пов’язаних з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським осіб і компаній перед банком становить 212 мільярдів гривень.

Раніше Ігор Коломойський заявив про те, що планує знову стати співвласником державної фінансової установи, або ж повернути частину грошей, які були вкладені ним на момент націоналізації банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ