Today.ua

Візит прем'єр-міністра Ізраїлю з дружиною в Україну почався зі скандалу: що сталося

Візит в Україну прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху почався зі скандалу, причому ще в ізраїльському аеропорту. Дружина прем'єра Сара Нетаньяху обурилась на командира лайнера за те, що той нібито не привітав її належним чином під час посадки, передають ізраїльські ЗМІ.

Так, Сара Нетаньяху розгнівано встала зі свого крісла і попрямувала до кабіни пілотів. Однак в кабіну її не пустили, що ще більш розлютило дружину прем'єр-міністра. В результаті командир корабля знову вітав подружжя Нетаньягу на борту - за 45 хвилин до посадки в Києві.

Насправді ж командир корабля привітав Сару Нетаньяху і перед вилітом, але вона, можливо, цього не розчула, що і призвело до інциденту. Вдруге ім'я дружини прем'єра прозвучало "акцентовано": "Бажаємо голові уряду і його дружині, пані Сарі Нетаньяху, вдалого візиту".

Цим справа не закінчилася. Коли подружжя Нетаньягу зійшли з літака в Києві, їх вітали три дівчини в традиційному українському вбранні, з хлібом і сіллю. Глава уряду, вже знайомий з цим ритуалом, відламав шматочок хліба, вмочив в сіль і надкусив. Після цього він передав скибочку дружині, але та кинула його на підлогу.

Відео цього жесту опублікували ізраїльські ЗМІ.

Як відомо, це перший візит ізраїльського прем’єра в Україну за останні 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ