Today.ua

Візит Порошенка до Ізраїлю: сьогодні лідери країн підпишуть важливу угоду

Сьогодні, 21 січня, Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Ізраїлю провів переговори з президентом країни Реувеном Рівліном та планує взяти участь у підписанні Угоди про вільну торгівлю між двома державами. Про це повідомляється на сайті глави держави.

У ході зустрічі президенти обговорили широке коло питань двостороннього порядку денного та шляхи подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем. Окрему увагу було приділено тематиці врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії.

Президент України закликав Ізраїль посприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час віроломного акту агресії в Керченській протоці. Також Порошенко запросив Рівліна відвідати Україну в 2019 році.

У рамках офіційного візиту Порошенко проведе зустріч з патріархом Єрусалимським Теофілом III.

Нагадаємо, угода про вільну торгівлю з Ізраїлем передбачає скасування ввізного мита на ряд сільськогосподарських і промислових товарів.

Передбачається, що угода сприятиме активізації торгівлі між Україною та Ізраїлем, зростанню експорту, створенню нових робочих місць, трансферу технологій, обміну досвідом, створенню сприятливих умов для забезпечення доступу товарів на ринки України та Ізраїлю.

З моменту набуття чинності угоди Ізраїль скасує ввізні мита для 9,2% сільськогосподарських товарів (риба, рослинні олії, овочі консервовані) і близько 80% промислових товарів (ліки, добрива, будматеріали тощо). Крім того, передбачено перехідні періоди до повного скасування мит, часткову лібералізацію мит та визначено винятки з цього режиму торгівлі.

Раніше повідомлялося, що Україна збільшила експорт товарів до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ