Today.ua

Вірний спосіб змусити світити потьмяніли фари як нові

Фари на автомобілі з роками починають світити тьмяно і вже не так освітлюють дорогу, як раніше. Автомобілісти починають полірувати скло фар, проте очікуваного ефекту так і не спостерігається. Якщо процес старіння кузова автомобіля можна уповільнити різними засобами, то чи можна щось зробити з фарами?

Так само, як чистяться клеми на акумуляторі, можна чистити клеми маси на фарах. Правда, до цього руки у багатьох не доходять, і поки вони не згниють під капотом, автомобілісти на них уваги не звернуть. А адже саме від якості з'єднання безпосередньо залежить яскравість світла фар. Чим менше струму — тим менше світла. Щоб виправити цю проблему і повернути фарам яскравість, досить просто відключити масу та роз'єм і оглянути клеми: якщо вони позеленіли, то їх терміново потрібно чистити або міняти.

Один з найпростіших способів чистки - скористатися харчовою содою. Засипаємо чайну ложку соди на склянку окропу і опускаємо туди заздалегідь відключені і від'єднані від автомобіля контакти. Ретельно «пройдіться» по масі, контакти якої особливо схильні до корозії. Саме іржа на клемах «чорного» провода регулярно стає причиною погіршення світла фар. На вітчизняних автомобілях ця проблема особливо поширена. Після обробки проводу його слід добре просушити і повернути на місце. Ефект не забариться і ви одразу помітите, наскільки ваші фари стали світити яскравіше.

Почистити і обробити захисним засобом рекомендується всі контакти в автомобілі. Зробити це бажано мідним мастилом. Слідкуйте за станом свого "залізного звіра" і він прослужить вам набагато довше!

Раніше повідомлялося, в яких випадках водіям необхідно вдень включати ближнє світло фар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ