Today.ua

Виплата субсидій готівкою: віце-прем'єр Розенко роз'яснив важливі моменти

Виплати монетизованих субсидій в Україні, що почалися в березні, продовжаться і в квітні, і в травні, а також в наступному опалювальному сезоні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час робочої поїздки до Житомира.

"Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій та виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата "живих коштів" продовжиться в квітні і травні", – пояснив віце-прем'єр Павло Розенко.

Павло Розенко також нагадав, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд України і "Ощадбанк" отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн.

Розенко також додав, що середній розмір субсидії становить 1680 гривень.

З наступного місяця, у травні 2019 року, в Україні почнеться процес перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Це пов'язано із закінченням опалювального сезону. Для 3 млн українських домогосподарств перерахунок субсидії буде зроблено автоматично. Іншим субсидіантам потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.

Зокрема, повторно з цими документами у травні в управління соцзахисту населення необхідно буде звернутися:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ