Today.ua

“Він не розуміє, з ким має справу“: Безсмертний прокоментував своє звільнення

Представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню на Донбасі Роман Безсмертний, який 13 серпня був звільнений Указом Президента, висловився з цього приводу. Він переконаний, що рішення Зеленського спричинено його публічною позицією. Після загибелі чотирьох військових під Павлополем, коли на Донбасі тривало перемир'я, Безсмертний заявив, що Україна повинна припинити участь в Мінському процесі до того часу, поки не відбудеться зустріч в нормандському форматі.

"Останні місяці я відкрито і чесно говорив, як потрібно діяти. Адже я розумію, що може бути далі, тому коректно висловлювався. Починаючи від того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни, його потрібно робити. Не треба дзвонити Путіну, а треба діяти, до того ж різко і послідовно", – сказав Безсмертний.

Він додав, що не може зрозуміти позицію, коли сильна Україна показує свою боязнь щодо неорганізованої Росії, і те, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл. Безсмертний зізнався, що шкодує про витрачені два місяці, за які він підготував указ, що має унормувати роботу делегації.

Безсмертний вважає, що Володимир Зеленський може потрапити в пастку Путіна, і нинішня політична ситуація є вкрай небезпечною.

"Він просто не розуміє, з ким має справу. Це його свідоме переконання, що Путін в цій ситуації може бути якимось союзником. Він виглядає зараз у цьому протистоянні, як миша, яка довірилася коту. І цей кіт заграє з мишею – і потім її покарає за це. Це вже очевидно і зрозуміло. Сама історія з телефонним дзвінком... Я не міг зрозуміти дії Порошенко, який телефонував Меркель, я так само не можу зрозуміти Зеленського, який тут же дзвонить Путіну", - сказав Безсмертний.

Раніше Today.ua повідомляв, що Роман Безсмертний більше не буде представником в Тристоронній контактній групі по врегулюванню на Донбасі. Сам Безсмертний прогнозує, що зустріч у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина і Франція), на яку сподівається Зеленський, найближчим часом не відбудеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ