Today.ua

“Він нам не потрібен“: у Зеленського думають, як заборонити Медведчуку і Ко купувати українські медіаресурси

Перший помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір прокоментував співпрацю команди глави держави з главою "Опозиційною платформи - За життя" Віктором Медведчуком. Зокрема, за його словами, кум Путіна ще жодного разу не контактував з Володимиром Зеленським та з кимось з його команди. Про це він розповів в інтерв'ю українському інтернет-виданню.

В той самий час Шефір зазначив, що Медведчук "нам зовсім не потрібний, і ми намагаємося відсторонитися від нього, дистанціюватися".

"Є ідея розробити законопроект про те, що медіаресурс не має права купувати людина, яка має провідний бізнес в Росії. Або близька до власника людина. Я ж не правознавець, щоб правильно висловити цю думку, але ось обмежити це точно треба. Так, були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал "Інтер", - сказав він.

Шефір також розповів, що команда Зеленського веде роботу зі створення каналу, який був би інформаційно потужним.

"Чи то це буде інтернет-платформа, то чи супутниковий канал. Ми програємо дуже сильно інформаційно, і не тільки Росії, а й усередині країни. У нас всі канали належать тим чи іншим людям, які тримають їх, щоб захистити себе", - пояснив Шефір.

Нагадаємо, раніше три українські телеканали, власником яких називають олігарха Віктора Медведчука, провели віртуальний телеміст із Москвою, де побували лідери “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабинович, Віктор Медведчук і Юрій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ