Today.ua

“Відпочивав на Мальдівах за підробленими документами“: Портнов ініціював нову кримінальну справу проти Порошенка

Юрист Андрій Портнов ініціює нову кримінальну справу проти колишнього президента Петра Порошенка за відпочинок на Мальдівах у січні 2018 року за підставними документами. Про це Портнов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Портнов зазначив, що в рамках нової кримінальної справи буде клопотати про допити співробітників аеропорту, водіїв, охоронців, прикордонників, митних працівників, а також про отримання судових рішень про доступ до їх телефонних розмов і комунікацій.

"Ми не заперечуємо проти відпочинку Порошенка на островах, але нам потрібно встановити всі підставні прізвища і чужі паспорти фігурантів, щоб перевірити їх на наявність закордонної власності, рахунків і нових офшорів", – зазначив Портнов.

Минулого тижня Андрій Портнов заявив про те, що Петра Порошенка звинувачують в тому, що він, користуючись своїм становищем, санкціонував прослуховування іноземних дипломатів, послів Франції, Німеччини, Білорусі та місії МВФ в Україні. Юрист зауважив, що “фігурантам потрібно готуватися до допитів і санкцій тепер ще й по цій справі, у повній відповідності з їх правоохоронної і судової реформою”.

Крім того, Портнов заявив, що екс-главу НБУ Валерію Гонтарєву можуть незабаром оголосити в розшук за виведення коштів з "Укроборонпрому". За словами юриста, на всіх документах, причетних до корупційних схем в оборонці, стояв підпис Гонтарєвої.

Раніше Петро Порошенко розповів, хто "зливає" Портнову інформацію ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ