Today.ua

Відмивання злочинних доходів: проти Порошенка порушили справу в Панамі

Спеціальний прокурор республіки Панама порушив кримінальну справу за ст. 254 Кримінального Кодексу Панами - злочин проти економічного порядку у вигляді відмивання злочинних доходів. Про це повідомив колишній заступник глави Адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов.

Він зазначив, що йдеться про кримінальне розслідування того, як Петро Порошенко і його оточення використовували Панаму для приховування злочинних доходів, активів і власності, несплати податків до українського бюджету і відмивання викрадених в української держави коштів.

За словами Портнова, панамська влада майже місяць вивчала його заяву і прийняла рішення про початок офіційних кримінальних процедур.

Нагадаємо, раніше Портнов заявив, що Порошенко, користуючись своїм становищем, санкціонував прослуховування іноземних дипломатів, послів Франції, Німеччини, Білорусі та місії МВФ в Україні.

За його словами, колишній керівник апеляційного суду Києва Антон Чернушенко підтвердив дані, що адміністрація Порошенка супроводжувала телефонними дзвінками клопотання правоохоронців на санкціонування прослуховування дипломатів і послів з ЄС, а також місії МВФ в Україні. Портнов зазначив, що “фігурантам потрібно готуватися до допитів і санкцій тепер ще й по цій справі, у повній відповідності з їх правоохоронної і судової реформою”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ