Today.ua

“Віддав би і 100 беркутівців“: Зеленський прокоментував обмін обвинувачених у розстрілі Майдану

Президент України Володимир Зеленський відреагував на критику з приводу обміну "беркутівців", підозрюваних у розстрілі активістів Майдану в 2014 році. Так, за словами Зеленського, він "обміняв би і 100 "беркутівців" на одного живого розвідника".

Глава держави наголосив, що звільнення "беркутівців" було умовою обміну з бойовиками ОРДЛО, політичним рішенням, і це жодним чином не вплине на розслідування злочинів, скоєних проти учасників Революції гідності.

"Навіть якби був вирок суду, вони б отримали б 5 і 6 років... Я вам скажу: якби у мене було сто "беркутівців", і мені б запропонували одного розвідника, одного, то я б їм віддав сто "беркутівців" і повернув би живого розвідника", - заявив Зеленський.

Зеленський зазначив, що прийняв рішення щодо обміну "беркутівців", щоб "отримати назад українських розвідників і солдатів, які були в полоні ще з часів Дебальцевого".

Як відомо, вчора, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін полоненими між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб в обмін на 124 людини зі списку бойовиків. В рамках обміну українська сторона віддала сепаратистам обвинувачених в масових вбивствах на Майдані в 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут". Серед них - Олег Янишевський, Сергій Зінченко, Павло Аброськін, Сергій Тамтура і Олександр Маринченко. Напередодні суд випустив їх з-під варти під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський назвав обмін полоненими найскладнішим завданням року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ