Today.ua

Видача угорських паспортів громадянам України законна – МЗС Угорщини

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто переконаний, що видача угорських паспортів громадянам України не суперечить українським законам. Про це він заявив у ексклюзивному інтерв'ю DW.

"На Закарпатті живуть угорці, які, згідно з угорським законодавством, мають право на подвійне громадянство ... Якщо ви подивитеся на українські закони, то ніде не сказано, що мати паспорт іншої країни - це злочин чи це заборонено", - зазначив Сіярто.

На запитання, чи видавали угорські паспорти українським чиновникам, Сійярто відповів: "Чесно кажучи, я не знаю. В Угорщині для отримання другого громадянства неважливо є людина чиновником чи ні".

Нагадаємо, у вересні між Україною та Угорщиною назрів конфлікт, коли стало відомо, що у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти.

Тоді Георгій Тука заявив, що Угорщина займає проросійську позицію, а ситуація з видачею громадянам України угорських паспортів — це спецоперація.

Today.ua повідомляв, що у листопаді процедуру видачі угорських паспортів перенесли із українського Берегового до сусіднього угорського міста Кішварда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ