Today.ua

Від сьогодні копи почнуть штрафувати за перевищення швидкості

Вже у понеділок, 15 жовтня, припинив діяти пілотний режим контролю швидкості.

Від сьогодні, 16 жовтня, працівники патрульної поліції мають право притягувати до відповідальності водіїв за перевищення швидкості під час руху.

«Пілотний режим з контролю швидкості закінчується сьогодні (15 жовтня — ред.). Вже завтра (16.10.2018) ми не обмежимось профілактичною бесідою та попередженнями про підвищену небезпеку цього правопорушення…Нагадую! За перевищення більш як на 20 км/год — штраф 255 грн. За перевищення більш як на 50 км/год — штраф 510 грн», — зазначив начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький.

Від початку минулого тижня, 8 жовтня, правоохоронці почали користуватися приладами вимірювання швидкості TruCam, які застосовують лише у випадку розміщення дорожніх знаків, які повідомляють про фото- чи відеофіксацію порушень.

У майбутньому планують запровадити відеофіксацію за допомогою стаціонарних приладів, що розміщуватимуться у автівках поліцейських.

За словами МВС, у Дорожному фонді вже передбачені такі витрати.

Як повідомлялося, після оприлюднення новини, про повернення на українські дороги пристроїв автоматичної фіксації швидкості TruCam, у соцмережах почали бурхливо обговорювати методи боротьби з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ