Today.ua

Від 5 до 20%: українські компанії планують підвищувати зарплати працівникам

Українські компанії планують з наступного року підвищувати зарплати своїм працівникам. Про це повідомляє прес-служба Європейської бізнес асоціації (ЄБА).

Так, близько 90% керівників українських компаній планують в 2020 році підвищити заробітну плату співробітникам у розмірі 5-20%.

"Водночас зменшилася кількість охочих розширювати штат. Так, 47% планують зберегти кількість співробітників на рівні минулого року. Брати на роботу нових людей за рахунок розширення штату планують тільки 46% (в минулому році їх кількість становила 58%)", – зазначає ЄБА.

При цьому в 2020 році компанії не поспішають починати нові інвестиційні проекти в Україні – тільки 33% керівників заявили про такі плани.

У дослідженні брали участь 104 топ-менеджери компаній-членів ЄБА. Анкета складалася з 10 питань, опитування проводилося в серпні 2019 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заклав у державний бюджет 2020 року середню зарплату на рівні 12 тисяч 540 гривень.

“Підвищення мінімальної заробітної плати, а також висока конкуренція за робочу силу сприятиме підвищенню середньої заробітної плати в 2020 році. Пенсії у реальному вираженні також дещо зростуть”, – повідомляють в Кабінеті міністрів.

Таким чином, середня зарплата в Україні має зрости на 16%. На сьогоднішній день розмір середньої зарплати – 10 тисяч 329 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ