Today.ua

Ветерани АТО і ООС намагаються прорватись в Золоте: поліція відкрила вогонь

Сьогодні, 9 жовтня, ветерани АТО і ООС, а також активісти намагались прорватися в Золоте Луганської області, де мало розпочатись відведення військ. Відповідне відео оприлюднено в Facebook.

Так, ветерани та учасники акції підійшли до блокпосту, проте поліція їх не пускала. Як повідомляють очевидці в соцмережах, поліцейським була дана команда "До бою", щоб вони відкривали вогонь по тим, хто хоче прорватися через блокпост в Кремінній.

Протистояння між активістами і правоохоронцями вдень 9 жовтня досі триває, поліція стріляє в повітря. Ветерани вступають в сутички з правоохоронцями. Проїхати до Золотого учасникам акції не вдається. Дорогу перекривають автомобілі.

Також в соцмережі Instagram з'явилось відео конфлікту колишнього командира полку "Азов" Максима Жоріна з поліцейським.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

⚠️"Ты только что стрелял над головой у ветеранов", - екскомандир полку "Азов" Максим Жорін до поліцейського. Тепер відійдете ви, заявив він правоохоронцям. #Золоте #ні_капітуляції #LastBP Останній блок-пост ??

Публикация от АТО,ООС,ССО,ЗСУ,НГУ (@punisher_ua_ua)

Нагадаємо, міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що підготовка до розведення сил і засобів у районі Золотого Луганської області триває успішно з технічної точки зору, але розпочати розведення не дозволяють обстріли. При цьому очільник Міноборони наголосив, що розведення сил може бути розпочато тільки за умови дотримання режиму припинення вогню протягом семи днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ