Today.ua

Верланов пропонує демілітаризувати Податкову службу

У середу, 15 травня, під час засідання Кабінету Міністрів, голова Державної податкової служби України Сергій Верланов представив урядовцям стратегію розвитку ДПС, на якому наголосив на демілітаризації відомства. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Стратегія розвитку відомства охоплює відносини з платниками податків, розвиток людського капіталу та роботу податкової служби як державного органу влади.

Серед ключових акцентів Сергій Верланов визначив демілітаризацію відомства, ризикоорієнтованість роботи служби, сприяння платникам податків і збільшення електронних послуг, конкурсний підхід до формування кадрового складу, та мобільність й цілісність баз даних для обміну інформацією з іншими службами.

Також він наголосив щодо створення діалогу між податковою службою та суспільством.

"Податкова повинна заохочувати до ведення бізнесу, а не відлякувати активну частину населення від того, щоб створювати національний продукт", - підкреслив Сергій Верланов.

Нагадаємо, 8 травня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби як переможця конкурсу на посаду, який було оголошено 20 березня 2019 року в рамках реформи фіскальної служби. Під час засідання уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що податкова служба потребує прозорості та відкритості, як і митна служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ