Today.ua

Вчені зафіксували 72 сигнали з далекої галактики

Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі вловили 72 дивні сигнали в ході розшифровки 400 терабайт радіоінформації, отриманої з карликової галактики. Вона розташована на відстані 3 млрд світлових років від Землі.

Дослідження проводяться в рамках SETI — міжнародного проекту з пошуку позаземних цивілізацій.

Про це повідомляє BBC.

"Джерело сигналу, позначуване вченими як FRB 121102 — унікальне, оскільки тільки воно регулярно подає швидкі радіоспалахи такого роду. Виявлені сигнали — це швидкі, але добре відчутні радіоімпульси. Щось подібне вже спостерігалося вченими в 2007 році, але лише зараз вони привернули увагу дослідників", — йдеться у повідомленні.

У SETI зазначають, що природа об'єкта, що виробляє сигнал — невідома. Існує припущення, що сигнали можуть посилатися якоюсь розумною позаземною субстанцією.

Також вчені припускають, що що імпульси можуть бути витоками енергії з побудованих позаземними цивілізаціями потужних передавачів, мета яких — здійснення міжзоряних космічних експедицій.

Для таких експедицій може бути використаний принцип так званого світлового або сонячного вітрила. Невеликий тиск, створюваний світлом (фотонами), може дати слабке, але постійне прискорення, яке теоретично дозволило б космічному кораблю в результаті досягати близькосвітлових швидкостей.

Нагадаємо, 18 вересня величезна комета наблизиться до землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ