Today.ua

“Важкі часи“: У Росії шоковані результатами парламентських виборів в Україні

У Росії шоковані результатами парламентських виборів в Україні. Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Олег Морозов вважає, що для України після проведення позачергових виборів у Верховну Раду настануть "важкі часи".

"Голоси за партію Зеленського ("Слуга народу". - Авт.) різко відрізняються від результатів президентських виборів. Це, по-перше, природно, так як на парламентських виборах більше варіантів для розподілу голосів. А по-друге, рейтинг Зеленського неминуче буде прагнути до реальної величини і без проривних рішень неминуче знижуватиметься. Стійкі коаліції навряд чи можливі. Тому для української влади настали важкі часи", – заявив російський політик.

Голова міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов підкреслив, що президент України Володимир Зеленський перетворив парламент країни з опозиційного у відносно лояльного.

"Зеленському вдалося переформатувати Верховну Раду таким чином, щоб перетворити її з опозиційної у лояльну", – сказав Костянтин Косачов.

Також Косачов (традиційно для риторики країни-окупанта) додав, що “Порошенко остаточно відходить в історію, як і найбільш екстремістська політична сила України”.

Водночас у Держдумі заявили, що сподіваються на “налагодження міжпарламентського діалогу”.

Глава комітету Держдуми по справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников бачить його з «Опозиційною платформою – За життя» і, ймовірно, іншими силами.

Нагадаємо, за даними підрахунку 35,51% протоколів, партія “Слуга народу” набирає 42,19%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ