Today.ua

Вакарчук назвав свою головну задачу в політиці

Голова політичної партії «Голос», лідер української групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук своїм головним завданням як політика вважає звільнення громадян України, які незаконно утримує Росія. Раніше Today.ua писав, що 16 травня 2019 року музикант Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії «Голос» і намір балотуватися до Верховної Ради на парламентських виборах.

- Ми зробимо все, щоб якомога швидше і політичні в'язні, і військовополонені повернулися додому, - заявив Святослав Вакарчук. - Я бачу в цьому своє персональне завдання.

Вакарчук також повідомив, що кілька тижнів тому на концерті в Одесі батько українського військовополоненого моряка Віктор Сорока одягнув йому на руку браслет, який би не давав забути, що в Росії незаконно утримуються українські громадяни.

- Я не знімаю цей браслет, він мені кожен день нагадує, заради чого я повинен йти до Верховної Ради - для того, щоб такі люди, як Василь Сорока, Олег Сенцов і інші якомога швидше повернулися додому живими і неушкодженими, - пояснив Вакарчук.

На сайті партії «Голос» зазначено дев'ять основних завдань партії, які вона має намір реалізувати, а саме:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ