Today.ua

В знак пам'яті за загиблими морпіхами: в окупованому Криму підняли прапор України

У місті Судак в окупованому Росією Криму місцеві патріоти підняли державний прапор України. Про це повідомив радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вранці на тимчасово окупованій Російською Федерацією території АР Крим в місті Судак місцевими патріотами України був піднятий український прапор, в знак пам‘яті за чотирма загиблими воїнами 6 серпня 2019 року в зоні проведення ООС. Слава Україні!" - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці вкотре цинічно порушили рішення Тристоронньої контактної групи про встановлення режиму припинення вогню. Внаслідок підступного ворожого обстрілу в районі населеного пункту Павлопіль отримали поранення несумісні з життям чотири військовослужбовці одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в соцмережі повідомив імена загиблих українських воїнів. Ними виявились:

Після звістки про загибель чотирьох морпіхів президент України Володимир Зеленський запропонував організувати зустріч "Нормандської четвірки", а також подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну з проханням "вплинути на ту сторону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ