Today.ua

В'ятрович висловився категорично проти інавгурації Зеленського 19 травня

Проведення інавгурації президента 19 травня вкрай невдала дата. Адже кожну третю неділю травня в країні відзначають День пам‘яті жертв політичних репресій, визначений Указом президента в 2007 році. Про це у своєму Фейсбуці написав голова українського Інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович.

У цей траурний день проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на телебаченні, зазначив науковець-історик.

"Комік Володимир Зеленський дозволяв собі жарти над Голодомором, президент Володимир Зеленський не має права на глум над пам’яттю про мільйони жертв репресій", - підкреслив Володимир В'ятрович.

Зазначимо, що деякі користувачі соцмережі не погодилися з його твердженням.

Нагадаємо, у суботу, 4 травня, під час зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами депутатських фракцій, новообраний президент України Володимир Зеленський наполягав, що його інавгурація має відбутися 19 травня.

Але Володимир Зеленський так і не зміг досягти домовленості щодо дати своєї інавгурації з лідерами парламентських фракцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ