Today.ua

В Уряді зробили важливе повідомлення щодо цін на електроенергію для населення

Новий ринок електричної енергії, який функціонуватиме у відповідності до стандартів Європейського Союзу, буде запроваджено з 1 липня 2019 року. Закон України "Про ринок електричної енергії" був прийнятий парламентом й юридичних підстав для відтермінування запуску нового ринку не існує. Про це повідомили у прес-службі Міненерговугілля.

Повідомляється, що важливим при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту, адже це не повинно призвести до підвищення цін на електричну енергію для населення.

З метою збереження ціни електричної енергії для населення Кабінетом Міністрів України запроваджується механізм покладення спеціальних обов’язків, що забезпечуватиме компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, споживачі зможуть обирати, у кого купувати “струм”, а між постачальниками повинна виникнути конкуренція. Але між тим очікується, що тарифи на електроенергію в Україні злетять до 60%.

Експерти зазначали, що відповідно до положень цього закону ціни для побутових споживачів повинні зрівнятися з цінами для промислових підприємств, сягнувши до 3,5 грн за кіловат-годину, що втричі більше у порівнянні з нинішнім середньозваженим тарифом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ