Today.ua

В “Укрзалізниці“ виявили незаконне преміювання керівництва на 51 млн гривень

Департамент внутрішнього аудиту та контролю АТ "Укрзалізниця" під час позапланової перевірки вагонної дільниці станції "Київ-Пасажирський" виявив, що колишнє керівництво підрозділу приховало 50,9 млн грн, що були нараховані як премії, матеріальна допомога та одноразові заохочення. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

У ході перевірки діяльності компанії з 1 січня по 31 жовтня 2018 року встановлено, що деяким працівникам виплачувалась матеріальна допомога на оздоровлення при виході у щорічну відпустку в розмірі двох окладів 2-3 рази на рік. Наприклад, керівник вагонної дільниці отримав на оздоровлення в липні 45 100 грн.

Також встановлено факт виділення понад 165 тис грн у вигляді премій головному бухгалтеру, яка на момент виплат перебувала на лікарняному чи у відпустці.

Також з’ясовано, що в відсутності на робочому місці головного бухгалтера та начальника виробничого підрозділу ними було підписано накази про преміювання працівників на 10 млн грн, рішення щодо яких приймалося керівником одноосібно.

Перевіркою встановлено, що колишні керівники Вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський та головний бухгалтер усними вказівками змушували своїх підлеглих проводити нарахування коштів без відповідних документів, а в разі відмови погрожували звільненням або навіть фізичною розправою.

Наразі матеріали перевірки передані до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року голова "УЗ" Євген Кравцов отримав 9 мільйонів 749 тисяч 90 гривень заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ