Today.ua

В Україну йде весняне потепління: синоптики назвали дату

Лютий 2023 року в Україні буде на кілька градусів теплішим, ніж традиційно. Незважаючи на те, що цього тижня у багатьох областях країни похолодало та вдарили морози, вже в середині місяця настане потепління. За словами народного синоптика Станіслава Щедріна, з 10 лютого стовпчики термометрів почнуть підвищуватися до +7 градусів вдень і 0...+4 градусів вночі.

Синоптик прогнозує, що вже незабаром теплі повітряні маси із Сахари та Атлантики змінять температурний режим у всіх регіонах. На всій території України стане по-весняному тепло.

Щодо опадів, то в період з 10 по 14 лютого їх практично не очікується. А ось 15-16 лютого слід чекати на вологу погоду. Потім знову сухо до кінця місяця. Снігу та заморозків далі за календарем не передбачається.

Синоптик Наталія Діденко також зробила прогноз на ту частину місяця, що залишилася. За її словами, 7 лютого очікується в середньому по Україні до -12 градусів уночі та до -7 градусів вдень. Але вже з наступного тижня, 13-14 лютого на українців чекає лютневе потепління. На цьому лютневі морози й закінчаться.

Раніше народний синоптик Ігор Кібальчич також дав прогноз погоди на лютий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ