Today.ua

В Україні зросла допомога вагітним

У січні-квітні 2019 року розмір середньоденної допомоги по вагітності та пологах, яка фінансується за кошти Фонду соціального страхування, зріс на 25,6% у порівнянні з тим же періодом минулого року, склавши 245,1 грн. Про це повідомляє прес-служба ФССУ.

Повідомляється, що у загальних випадках тривалість відпустки по вагітності та пологах застрахованій особі становить 126 календарних днів й у цьому випадку середня сума допомоги від Фонду складає 30,9 тис. гривень.

Як повідомили у соцстраху, сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

Загалом упродовж перших чотирьох місяців 2019 року Фонд направив на фінансування допомоги по вагітності та пологах 1,1 млрд гривень.

Як раніше повідомляв Today.ua, в усіх центрах зайнятості по Україні працюють кар‘єрні радники, які інформують осіб, що шукають роботу, про наявність вакансій, консультують щодо можливої перепідготовки за своєю професією або отримання нових навичок, проводять профорієнтацію. До його обов’язків також входить внесення інформації про безробітних осіб в Єдину інформаційно-аналітичну систему Державної служби зайнятості та формування персональних карток клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ