Today.ua

В Україні збільшиться середня зарплата: усі подробиці

В Україні останні роки спостерігається тенденція збільшення заробітної плати. Так, щороку вона зростає на приблизно 20%. У зв'язку зі скасуванням військового збору з наступного року в кишенях українців буде залишатися близько 20 млрд гривень, у результаті очікується, що в найближчий час середня зарплата в Україні збільшиться приблизно на 150 гривень.

Вже за декілька місяців українці можуть в середньому отримувати до 12,5 тисяч гривень на місяць. На розмір виплат може вплинути обіцяне підвищення мінімалки. Так, щорічно заробітні плати різко збільшуються в грудні. Головна причина цього збільшення -  річні виплати, премії, надбавки до нового року. А вже в січні доходи різко падають.

Наразі мінімальна заробітна плата в Україні складає 4723 грн, а середня -10971 грн.   Щоб в майбутньому прискорити збільшення всіх доходів, необхідно більш істотно підвищувати мінімалку. Міністр фінансів Оксана Маркарова раніше заявляла, що проект бюджету на 2020 рік вже практично готовий, і саме в цьому документі будуть відображені соціальні стандарти на наступний рік.

Варто не забувати, що на руки українці отримують менше, тому що сплачують податки. Але сплачує їх роботодавець, тому більшість навіть не здогадується про те, скільки і кому винні. Якщо, наприклад, громадянин отримує на руки 10 тис. грн, то роботодавцю така зарплата обходиться в 14,1 тисяч грн. З них 150 грн підуть у вигляді військового збору, 1,8 тис. прибуткового податку і 2,2 тис. - соціальний внесок.

Раніше Today.ua повідомляв, в яких галузях в Україні пропонують найвищі зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ