Today.ua

В Україні збільшили пенсії: кому пощастило

З 1 липня 2019 року будуть збільшені пенсії громадянам України, які отримували невелику зарплату і при цьому мають значний трудовий стаж. Про це заявив на робочій нараді в Кабінеті міністрів України прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він також пообіцяв, що липневе підвищення пенсій не буде останнім.

Гройсман підкреслив, що пенсії після 1 липня будуть становити не менше 2 тисяч гривень. Таким чином, жінки зі стажем більше 30 років і чоловіки зі стажем більше 35 років-отримають підвищені пенсії.

За словами глави Кабміну, підвищення пенсій такій категорії українців стало можливим завдяки можливостям економіки та загальному економічному зростанню».

Він також зазначив, що протягом півтора року виплати збільшувалися і для військових пенсіонерів, і для представників «шкідливих» і небезпечних професій. Єдиною категорією, яка вимагала підвищеної уваги, залишалися працівники, які мають великий трудовий стаж, але маленькі зарплати, отже, малі відрахування.

Раніше Today.ua повідомляв, що громадяни, яки отримують мінімальну пенсію, можуть також отримувати щорічно так звану 13-ту пенсію. Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ