Today.ua

В Україні збільшать штрафи за порушення карантину: Шмигаль виступив із заявою

Уряд хоче переглянути розміри штрафів за недотримання протиепідеміологічних заходів щодо коронавіруса, вплинувши таким чином на негативну статистику захворюваності в країні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав зайнятися цим питанням глав обласних адміністрацій.

За його словами, українці сприймають пом'якшення протикоронавірусних заходів як повноцінне скасування карантину, хоча це абсолютно не так. У зв'язку з цим Кабмін готовий ініціювати посилення адміністративної відповідальності за недотримання карантинних заходів. Зокрема, пропонують штрафувати за недотримання маскового режиму у приміщеннях і в громадському транспорті.

Влада категорично проти скасування масочного режиму до закінчення карантину. Тому українцям треба бути готовими все літо ходити в масках.

"Людям треба роз'яснювати ці питання. За дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними", - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, за три місяці українцям виписали штрафів за порушення карантину на суму 4,5 млн гривень. Сума штрафу за ігнорування громадської дистанції, відсутності захисних масок, відвідування закладів, які згідно з карантинними вимогами повинні залишатися закритими, на сьогоднішній день може складати від 17 до 170 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ