Today.ua

В Україні запустять новий вид тестування на коронавірус, - МОЗ

В Україні почнуть проводити тестування на коронавірус за новою методикою. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він наголосив, що зараз в Україні тестування на коронавірус проводять методом ПЛР. За даними МОЗ, за добу в Україні перевіряють від 7 до 8 тисяч зразків.

Найближчим часом, за словами Ляшка, в країні буде запущено новий вид тестування – метод ІФА (імуноферментний аналіз), який значно розширить тестування в Україні, оскільки ІФА-тестування є набагато доступнішим в порівнянні з ПЛР-тестуванням. Ляшко наголосив, що це означає і розширення груп, якиі треба буде тестувати.

Крім того, за словами заступника глави МОЗ, в Україні збільшать кількість приладів, на яких можна буде проводити більше аналізів методом ПЛР.

"Нам часто дорікають, що Україна мало тестує. Звичайно, ми не тестуємо, як Німеччина чи США, але враховуючи наші потужності, адже в лютому ми могли тестувати 200-500 зразків. Зараз ми можемо тестувати 10 тисяч зразків у добу", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, також Віктор Ляшко розповів, що українцям треба готуватись до масової вакцинації від грипу до другої хвилі коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ