Today.ua

В Україні запустили виробництво смарт-будинків

В Україні стартувало виробництво розумних будинків. Стало відомо, що український стартап PassivDom запустив в Україні франшизу по виробництву автономних смарт-будинків на сонячних батареях. Один такий будинок споживає майже у 20 разів менше енергії і є повністю автономним за рахунок сонячних панелей і повторного використання ресурсів. Смарт-будинок укомплектований меблями, має кухню з вбудованою енергозберігаючою побутовою технікою, системою вентиляції, тепловим насосом, камерою і термостатом. Також він оснащений проектором зі 100-дюймовим екраном, акустичною системою, інтернетом і розумним дверним замком.

- Перша експериментальна лінія, яка запрацювала в Україні за франшизою, буде випускати п'ять-шість будинків в місяць. Ми починаємо з меншої потужності, щоб відпрацювати всі можливі проблеми, - зазначив Максим Гербут, засновник PassivDom.

Унікальний будинок не вимагає спеціального фундаменту і може бути встановлений на будь-яку рівну поверхню. Управління будинком можна здійснювати через мобільний додаток.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині заробив інноваційний дитячий садок. Жоден приватний дошкільний заклад України не може похвалитися подібним дизайном. Корпуси садочку побудовані у формі бджолиних стільників. Фасади обшиті різнобарвною фіброплиткою. Стіни у кімнатах пофарбовані в помаранчевий і жовтий кольори та прикрашені зображеннями стільників. На даху будівлі – сонячні батареї. Тут є буфет, їдальня, ігрові кімнати та зал для занять хореографією. Родзинка дитсадка – внутрішній двір з вазонами квітів.

Раніше у Конча-Заспі відкрили елітний дитячий садок, повний день у якому коштує 22 тисячі гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ