Today.ua

В Україні запущено онлайн-моніторинг порушень на виборах

Міністерство внутрішніх справ запустило онлайн-моніторинг порушень на виборах в Україні. Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков, передає прес-служба Нацполіції.

Зазначається, що кожен бажаючий зможе дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства.

"Публічність виборчого процесу, страшний сон фальсифікатора, сьогодні він став реальністю. Ми запускаємо новий онлайн-сервіс - інформаційно-аналітичний портал "Вибори 2019". Тепер кожен бажаючий може дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства, складені адміністративні протоколи та відкриті кримінальні виробництва. Все з докладним описом і судовими рішеннями, якщо вони є", - сказав Аваков.

Він наголосив, що доступ до системи буде цілодобовим за посиланням.

"Наприклад, кожен, хто буде моніторити цю систему, зможе подивитися загальну кількість порушень залежно від статей КПК та адміністративного кодексів, ознайомитися з даними про зафіксовані події за датою у їх процентному співвідношенні, по містах і населених пунктах, за допомогою "тайм-лайну" можна розширювати/звужувати часовий діапазон, побачити кількість скоєних правопорушень в конкретний день виборчого процесу з докладною розшифровкою. Це допомагає проаналізувати "пікові дати", - сказав Аваков.

Він зазначив, що на офіційному порталі розміщено коротка фабула, після переходу відкривається меню карти. Виділяються такі категорії: адміністративні порушення, кримінальні, інші події і не кваліфіковані. В подальшому статус некваліфікованих змінюється. Всі порушенні фіксуються на карті, користувач може вибрати дату або подивитися загальну кількість.

Нагадаємо, також Аваков повідомив, що один з кандидатів у президенти України використав для заставного внеску кошти, які були відправлені людьми у якості пожертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ