Today.ua

В Україні заборонили три лікарські препарати

В Україні заборонили серію ліків "Німесулід", "Доксицикліну гідрохлориду" та всі серії Cipralex. Таке рішення ухвалила Держлікслужба.

Першим під заборону потрапив препарат харківського виробництва "Доксициклін Гідрохлорид" - капсули по 100 мг у блістерах, серії 12401217. Лікарський засіб застосовується для лікування інфекцій дихальних шляхів, шкіри, сечовивідного тракту, тощо. Заборону встановили через невідповідність за показником "Однорідність маси".

Тимчасово заборонили "Німесулід" - таблетки по 100 мг, по 10 таблеток у блістері, серії 110818 виробництва ПАТ "Лубнифарм", Україна. Препарат застосовується для лікування гострого болю та первинної дисменореї. Заборону встановили через невідповідність за показником "Розчинність".

Третім забороненим препаратом став Cipralex виробництва "PharmaVision San.ve Tic. A.S.", Istanbul, який приймають від депресивних розладів. Заборону встановили через відсутність реєстрації цього препарату в Україні.

Раніше в Україні зняли з продажу лікарський препарат для приготування розчину для ін’єкцій "Пантекс" та препарат для лікування артеріальної гіпертензії "Вазар А". Всього за цей рік Держлікслужба заборонила більше 80 препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ