Today.ua

В Україні вирішили припинити ямковий ремонт доріг

У Державному агентстві автомобільних доріг України ("Укравтодор") вважають ямковий ремонт "тимчасовими, крайніми заходами" і обіцяють від нього відмовитися, хоча і не відразу. Про це під час форуму Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) повідомив виконуючий обов'язки глави агентства Славомир Новак.

"Ми відходимо від ямкового ремонту. Через п'ять років держава буде готове забути про ямковий ремонт на основних магістралях", - сказав Новак.

За словами радника голови "Украавтодора" Олександра Кави, якби Україна вирішила разом здійснити капітальний ремонт усіх автомобільних доріг, на це знадобилося б 2 трлн гривень. При цьому Кава озвучив вартість "середнього" ремонту - 10-15 млн гривень за кілометр.

"Щодо доріг, де робиться ямковий ремонт, - це вимушений захід для того, щоб забезпечити якийсь проїзд на дорогах, які потребують капітального ремонту. Для того, щоб відремонтувати всі дороги країни, дороги між населеними пунктами, потрібно 2 трлн гривень", - сказав Олександр Кава в ефірі 112 Україна.

Як раніше повідомляли Today UA, в Україні в аварійному стані знаходяться близько 9 тисяч мостів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ