Today.ua

В Україні стався землетрус: у кого в будинках тряслися стіни

У понеділок, 1 червня, західну частину України сколихнув землетрус. В Івано-Франківській області підземні поштовхи магнітудою 3,2 істотно налякали місцевих жителів. Осередок вибуху було зафіксовано в районі міста Долина на глибині 2 кілометрів. Про це повідомили в прес-службі Головного центру спеціального контролю національного космічного агентства України.

Близько 8:00 ранку місцеві жителі Долини відчули, як у них в будинках трясуться стіни. Особливо це стосувалося жителів верхніх поверхів. Загрози для населення не було, але люди все-одно злякалися. Жителі Долини, Болехова і навколишніх сіл повідомили, що у них навіть тряслися склянки на столах.

"Це дійсно було щось. У нас вдома склянки повністю затряслися", "Відчули. Скло в серванті задзвеніло", "Яворів. У нас було дуже відчутно. Сидимо відходимо від шоку і страху", - пишуть місцеві жителі в соцмережах.

У квітні в цьому регіоні було зафіксовано три землетруси магнітудою магнітудою 3,1 і 1,5. Джерела землетрусів знаходилися тоді в районі Ужгорода на глибині 5 км.

Закарпаття – один з найбільш сейсмічно активних регіонів в Україні. Невеликі землетруси відбуваються в області постійно, їх кількість може досягати 20 в рік. Найактивнішим за кількістю і частотою землетрусів є Тячівський район.

Раніше повідомлялося, що на початку червня в Карпатах випав сніг. За словами синоптиків, висота снігу на середньогір'ї може досягати до 10 см, а на високогір'ї — до 15 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ