Today.ua

В Україні середній розмір субсидій збільшився майже на 50%

В Україні збільшився середній розмір субсидій - в порівнянні з минулим роком виплати зросли майже на 50%. Зокрема, середній розмір призначеної у серпні 2019 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на одне українське домогосподарство збільшився на 46,9% в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року - до 141,8 грн.

В експрес-випуску Державної служби статистики від 20 вересня наголошується, що субсидії минулого місяця отримали майже 2,3 млн домогосподарств.

За даними відомства, з січня по серпень цього року за субсидіями звернулися близько 2,5 млн домогосподарств (-41,4%). За цей період кількість домогосподарств, яким їх призначили, зросла на 7,2% - майже до 3,2 млн (з огляду на тих, хто звернувся за субсидіями в 2018 році, але кому призначили їх тільки в цьому році).

Сума субсидій, призначених домогосподарствам за підсумками восьми місяців, склала 963,8 млн грн.

Нагадаємо, у зв’язку з прийняттям законопроекту про верифікацію пенсій та інших державних виплат, в Україні почнуться масові перевірки отримувачів грошей від держави. Таким чином, ті кошти, які громадяни отримували незаконно, доведеться повернути в бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ