Today.ua

В Україні розширено чорний список товарів з РФ

Сьогодні, 10 квітня, Кабінет міністрів України під час засідання ухвалив рішення про розширення переліку заборонених для імпорту російських товарів.

Так, український уряд підтримав постанову "Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації".

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), введене ембарго поширюється на формалін і карбамідо-формальдегідний концентрат, пружини для вантажних вагонів, електричну апаратуру для пристроїв залізничної автоматики та зв'язку, а також на провідники електричні для напруги більш 1000 Вольт.

Крім того, під санкціями виявився імпорт скляної тари, в тому числі банки, пляшки для харчових продуктів і напоїв, ємностей і т.д. У МЕРТ відзначили, що в 2018 році імпорт склотари з Росії перевищив 8 млн доларів, що майже в два рази вище, ніж роком раніше.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Кабміном було прийнято рішення продовжити заборону на ввезення низки продуктів харчування, а також деяких інших товарів російського виробництва на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ