Today.ua

В Україні різко зіпсується погода: синоптики розповіли, на скільки затримається циклон з опадами

Україну накриє циклон, і вже 21 лютого погода у більшості областей країни погіршиться. Синоптики попередили про опади у вигляді дощів у найближчі кілька днів, а також очікується сильний вітер із штормовими поривами.

За прогнозом народного синоптика Станіслава Щедріна, опади розпочнуться увечері 20 лютого у західних областях, а в ніч на 21 лютого вони поширяться у всій Україні. Синоптик попереджає українців про дощі та мокрий сніг. Щодо температури повітря, то у вівторок, 21 лютого, у середньому буде межах +2...+6 градусів, у східних областях - до -3...+1 градусів.

Синоптик Наталка Діденко також підтвердила прихід циклону Willy до України 21 лютого. Він принесе дощ, мокрий сніг та сильний вітер, але при цьому температура повітря зросте.

За словами синоптика, протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться від +3 до +9 градусів тепла, на півдні та заході подекуди потеплішає до +10... +13 градусів. У Києві завтра очікується дощ та вдень до +5 градусів тепла. Пориви вітру в багатьох областях досягатимуть 15-20 і більше метрів за секунду. Лише на сході вночі вдарять невеликі заморозки.

Така погода триватиме недовго,і весна вже не за горами. Діденко зазначила, що у природі відбувається перебудова на новий лад і весняні процеси зрушили.

Раніше кліматолог Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні навесні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ