Today.ua

В Україні ввели надзвичайну ситуацію і продовжили карантин до 24 квітня - Кабмін прийняв рішення

У середу, 25 березня, Кабінет міністрів України продовжив карантин через коронавірусну інфекцію ще на 30 днів — до 24 квітня. Також було введено режим надзвичайної ситуації по всій території країни.

На сьогоднішній день в Україні офіційно зафіксовано 113 випадків зараження смертельними коронавірусом. Прогнозується, що ця цифра буде з часом тільки збільшуватися. У зв'язку з цим Кабмін прийняв рішення продовжити карантин і обмежити будь-які пасажирські перевезення через кордон.

"Уряд діє за певним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлено тим, що випадки захворювання COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві", — зазначив прем'єр Денис Шмигаль.

Також уряд постановив ввести кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення. Подібні дії будуть каратися позбавленням волі до 3 років.

Українцям також пообіцяли збільшення субсидій на 300 грн на період карантину та призначення субсидій тим, хто втратив роботу за цей період.

Смертельний коронавірус СOVID-19 вже вразив 13 областей України. Що стосується кількості хворих, "лідером" все ще залишається Чернівецька область — зафіксовано 38 випадків, один чоловік помер. У Києві зараз інфікована 31 людина, у Київській області — ще 22.

Нагадаємо, в Україні зафіксували четверту смерть від коронавіруса. У Монастирському районі Тернопільської області від смертельного вірусу помер 68-річний чоловік із села Ковалівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ