Today.ua

В Україні потеплішає до +25 градусів: синоптики зробили детальний прогноз до кінця квітня

Погода в Україні перед Великоднем буде досить мінлива, але вже після 16 квітня прийде стабільне потепління. Народний синоптик Ігор Кібальчич розповів, як змінюватиметься погода протягом другого місяця весни.

Перші дні квітня, за його словами, будуть прохолодними та дощовими. У деяких регіонах країни з 3 по 5 квітня може пройти мокрий сніг та очікуються заморозки у більшості областей, крім півдня та сходу.

Тиждень перед Великоднем традиційно буде ще досить мінливим, можливі місцями дощі. Температура повітря вдень не підніматиметься вище +10 градусів.

За словами синоптика, після 15-16 квітня повітря вдень почне прогріватися, і до початку третьої декади місяця стовпчики термометрів покажуть від +20 до +25 градусів. Вночі температура повітря коливатиметься від +7 до +12 градусів.

Кібальчич прогнозує, що наприкінці місяця суттєво знизиться кількість опадів, а сонячних днів стане ще більше.

Синоптик зазначив, що місячна кількість опадів у квітні сумарно перевищить норму у 1,5-2 рази. Температурний режим матиме тенденцію до нижчих показників і в середньому за місяць виявиться близько норми, а в західних, північних та центральних областях місцями нижче за норму на 1-3 градуси.

Також важливо згадати, що у перші дні місяця, 1 та 2 квітня, в Україні очікується магнітна буря потужністю 4 бали. Наступна буря такої ж потужності буде 10 та 11 квітня . У ці дні метеозалежні, літні та хронічно хворі люди можуть відчувати нездужання та погане самопочуття.

Раніше повідомлялося, якою буде погода на Великдень 2023 року в Україні - 16 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ