Today.ua

В Україні почнуть перевіряти якість опалення

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила проекти форм звітності про якість опалення у домівках. Про це заявила голова Комісії Оксана Кривенко.

Контроль якості теплопостачання буде здійснюватись за трьома напрямками: безперервність теплопостачання, якість теплоносія та комерційна якість надання послуг.

В Україні вже 12 років діє моніторинг у сфері електропостачання, та понад рік - у сфері газопостачання, водовідведення та водопостачання. Тому, члени  Комісії під час контролю якості опалення будуть використовувати попередній досвід.

"Цінність моніторингу поки оцінювати зарано. Якщо споживач зможе відстежувати і коригувати залежно від якості послуги її вартість, це буде чудово. Адже часто люди оплачують тепло, яке не отримують", - зазначила координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі "ОПОРА" Наталя Висіканець.

За її словами, такий моніторинг мав би бути запроваджений вже давно.

Голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус не вірить у те, що моніторинг дасть позитивні результати, адже попри наявний контроль в інших сферах, якість наданих послуг не покращується.

Нагадаємо, з початку опалювального сезону Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи для споживачів Дарницької ТЕЦ, яка опалює близько 8% житлової площі Києва.

Раніше повідомлялося, що  НАК "Нафтогаз України" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго", після чого столична ТЕЦ-6 та майже 200 котельних у Києві відновили свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ