Today.ua

В Україні почали масово закривати АЗС

В Україні за підсумками перевірок автозаправних станцій було закрито 74 незаконних АЗС. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

Також податкова нарахувала 82,9 млн грн штрафних санкцій суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з реалізації пального в Україні. Штрафи були виписані за порушення вимог українського законодавства.

Загалом було проведено 282 перевірки суб'єктів господарювання, а також демонтовано 74 "незаконних" об'єкти торгівлі пальним. Крім того, податкова направила до Нацполіції 81 матеріал для прийняття правоохоронцями подальших заходів у відношенні певних АЗС.

"Одночасно встановлено 225 сумлінних платників податків, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, з наявними дозвільними документами, зокрема, ліцензії на право здійснення відповідного виду господарської діяльності", - повідомили в Державній податковій службі України.

Раніше повідомлялось, що на українських автозаправках різко впали ціни на бензин і дизельне паливо. Примітно, що це сталося одразу після того, як президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками роздрібного ринку нафтопродуктів. Після зустрічі, яка відбулась 23 грудня 2019 року, в Офісі президента порадили операторам знизити ціни на бензин і дизпаливо. При цьому в ОП наголосили, що цінових змін очікують вже з наступного дня, 24 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ