Today.ua

В Україні по-новому запрацює громадський транспорт: “Маршруток не буде“

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що маршрутки в Україні можуть невдовзі зникнути, а замість них з'являться електробуси та транспортні хаби. Така модель громадського транспорту представлена в новому законопроекті  Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що тендери для перевізників проводитимуть не щорічно, а раз на п'ять років. Міста отримають можливість не лише поповнювати автобусні парки, але й замовляти послуги ззовні. Так, можна буде скасувати всі маршрути маршруток і працювати з перевізниками, що мають у розпорядженні тролейбуси й автобуси. При цьому оплата проїзду у громадському транспорті має бути тільки через систему "електронний квиток", яку вже впроваджують міста України.

Замість маршруток пасажирів в Україні невдовзі можуть почати перевозити автобуси, електробуси і тролейбуси. За словами міністра, з піратськими перевізниками будуть боротися за допомогою камер відеоспостереження.

У великих містах Міністерство хоче створити транспортні хаби з різними видами транспорту. Один з таких хабів є на станції "Видубичі" у Києві, де поєдналися п'ять видів транспорту: міські та приміські електрички, аероекспрес, станція метро і автостанція з рейсовими автобусами. Ще один хаб можуть облаштувати на станції метро "Почайна", де можна буде пересісти на наземний електротранспорт на Троєщину.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 року громадський транспорт у Києві остаточно замінить звичайні паперові квитки та проїзні електронним квитком. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ