Today.ua

В Україні підвищують пенсійний вік для жінок: коли і на скільки

В Україні вирішили підвищити пенсійний вік для жінок. Так, вже в квітні 2020 року вік для виходу жінки на пенсію складатиме 59,5 років. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Пенсійного фонду України.

Відомо, що в 2020 році пенсійний вік для жінок до 1 квітня становить 59 років, а в період після 1 квітня - 59 років і 6 місяців. Рівно через рік, з 1 квітня 2021 року, пенсійний вік для жінок збільшиться ще на півроку і становитиме 60 років. Також у ПФУ наголосили, що, починаючи з 1 січня 2028 року пенсія за віком може бути призначена незалежно від віку, якщо у людини "накопичилось" 40 і більше календарних років страхового стажу.

Також слід зазначити, що для отримання права на призначення пенсії за віком в поточному році необхідно мати не менше 27 років стажу. При цьому з кожним наступним роком розмір необхідного стажу буде рости на один рік - до 35 років в 2028 році. Крім того, відповідно до закону про держбюджет України, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія) зросте в поточному році на 8% - з 1638 грн до 1769 грн.

Раніше повідомлялось, що після смерті пенсіонера його родичі мають право на отримання останньої виплати, яка допоможе оплатити похорон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ