Today.ua

В Україні озвучили середній розмір субсидії

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) в Україні за підсумками першого кварталу 2019 року становить 1508,48 грн на місяць. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

За даними Мінсоцполітики, вартість ЖКП для одного домогосподарства в середньому знаходиться на рівні 2105,18 грн.

При цьому середньомісячний загальний дохід одного домогосподарства, якому надається субсидія, становить 4697,77 грн, а одного члена сім'ї – 2417,04 грн.

Міністерство опублікувало дані не тільки з урахуванням всіх категорій сімей в Україні, але і окремо по кожній, виходячи з рівня доходів.

Зокрема, середній розмір субсидій для сімей з доходом більше 5559 грн перебуває на позначці 429,37 грн в місяць.

Раніше фінансові експерти розповіли, чому чинна в Україні система монетизації субсидій дуже недосконала і потребує доопрацювання, враховуючи реалії.

Нагадаємо, субсидіанти, на рахунках яких є невикористана субсидія (переплата), мають право платити за комунальні послуги менше за інших.

Правда, якщо одержувач монетизованої субсидії візьме гроші, але вчасно не розрахується за надані послуги і за станом на травень 2019 року надійде інформація про заборгованість понад 340 гривень, допомогу на новий період 2019-2020 рр. не буде призначено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ