Today.ua

В Україні очікується підвищення пенсії: названа дата

Представники Мінсополітики повідомили, що в липні 2019 року в Україні підвищується прожитковий мінімум, в результаті цього мінімальна пенсія збільшиться до 1497 до 1564 грн, а максимальна пенсія - з 14 970 грн до 15 640 грн. Відзначається, що пенсійна реформа в Україні передбачає автоматичний перерахунок пенсії у зв'язку із зростанням інфляції. В Україні було вперше проведено перерахунок у січні 2019 року. Наступний етап підвищення пенсій у поточному році очікується в грудні.

У міністерстві нагадали, що українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат, і таким чином збільшити свій дохід. Для того, щоб з'ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України (ПФУ), яке займається пенсійними виплатами.

Today.ua також писав, що українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд України. Досить буде відсканувати пакет документів та заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити.

Пенсіонери можуть також отримувати щорічно так звану 13-ту пенсію. Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

Нагадаємо, українські заробітчани мають право на отримання іноземної пенсії.

Раніше повідомлялося, що мінімальний пенсійний стаж щороку збільшуватиметься на 12 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ