Today.ua

В Україні очікується підвищення пенсій у три етапи

В Україні з 1 грудня 2018 року підвищать мінімальні пенсії і перерахують зарплати деяким співробітникам. Це пов'язано з індексацією соцстандартів.

Про це пише OBOZREVATEL.

Перший етап перегляду пенсій - в грудні (у зв'язку з індексацією).

Вже з 1 грудня всі українці на заслуженому відпочинку повинні будуть отримувати не менше 1497 грн (це на 62 гривні більше діючої мінімалки). Якщо розмір виплати менше, то її збільшать.

Другий етап - у січні 2019 року.

І торкнеться він тільки військових пенсіонерів. Так, якщо є 20 років стажу, військовослужбовець на пенсії має право на 50% від своєї зарплати, співробітник поліції - 55%. За кожний рік стажу понад 20 років пенсія збільшується на 3%. При цьому пенсія не може бути нижчою за мінімальну і вище 70% від зарплати. У січні 2019-го військові отримають 25% від належної їм надбавки (з урахуванням актуальних зарплат на займаних ними посадах).

Третій етап перерахунку пенсій - у квітні 2019-го.

Тоді автоматично перерахують пенсії всім працюючим українцям з урахуванням, що їх стаж збільшився. При цьому будуть вибирати найбільш вигідні умови перерахунку - тільки з урахуванням страхового стажу або з урахуванням страхового стажу та заробітку.

Нагадаємо, Верховний суд зобов'язав Україну платити пенсії переселенцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ