Today.ua

“В Україні невигідно реєструвати шлюб“: Рева зробив скандальну заяву

Міністр соцполітики Андрій Рева розповів, чому в Україні невигідно реєструвати стосунки. За його словами, неофіційний шлюб дозволяє жінкам отримувати гроші як матерям-одиначкам, соціальну допомогу і виплати для малозабезпечених. А також - не вписувати всі доходи при призначенні субсидій.

"В графі батько – прочерк, а у дитини прізвище матері. Кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом. При цьому левова частка таких дітей виховуються в повних сім'ях. Задля соціальних виплат і субсидій українські чоловіки позбавляють себе прав на дитину. Діти отримують прізвище матері, а батько за законом для своєї дитини – чужий", - зазначив міністр.

Андрій Рева додав, що кількість матерів-одиначок різко зросла після перегляду розміру виплат. Розмір виплат для самотньої матері залежить від доходів, які отримує сім'я. Оскільки доходи батька не враховуються, така сім'я має право на субсидію. Тих, хто попався на шахрайстві, суд примушує повертати державі десятки тисяч гривень. Судячи з судових реєстрів, таких випадків по країні – тисячі.

Нагадуємо, міністр Рева порівняв президента України Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером, розкритикувавши його ініціативу щодо люстрації. Він також додав, що не збирався після цих виборів працювати на державних посадах.

Раніше повідомлялося, що команда Володимира Зеленського готує зміни правил отримання субсидій на житлово-комунальні послуги, які дозволять збільшити кількість домогосподарств-субсидіантів на 1-1,5 мільйона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ