Today.ua

В Україні намагаються ввести ще одну державну мову

В Україні може з'явитися ще одна державна мова. Стало відомо, що депутати Київради закликають Верховну Раду прийняти закон України "Про українську жестову мовою". Це підвищить його статус як повноцінного способу спілкування.

Адже сьогодні не визначені основні принципи функціонування української мови жестів. Також залишаються незакріпленими умови, що дозволяють особам, які використовують жестову мову, поряд з іншими реалізовувати всі свої права.

Також стало відомо, що регіональний сервісний центр МВС в Одеській області представив проект ConnectPRO для людей з порушенням слуху - можливість розмови на мові жестів, як за допомогою чату, так і безпосередньо при онлайн-включенні.

Завдяки новому сервісу встановлюється прямий контакт між слабочуючим клієнтом і працівником сервісного центру. Таким чином люди з проблемами слуху без будь-яких обмежень зможуть отримувати необхідну інформацію і послуги.

Унікальний додаток можна завантажити в Web Store і Google Play.

ConnectPRO забезпечує конфіденційність завдяки механізму подвійного шифрування, інформація доступна тільки слабочуючому і представнику обслуговуючої компанії.

Варто відзначити, що розробники ConnectPRO також мають проблеми зі слухом, саме тому в програмі враховані всі нюанси.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Документом передбачено, що українська мова є обов’язковою у всіх сферах публічного життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ