Today.ua

В Україні можуть скасувати безвіз з Ізраїлем

Безвізовий режим з Ізраїлем може бути скасований. Таку можливість не виключає Міністерство закордонних справ України (МЗС). Про це заявила речник МЗС Катерина Зеленко. За її словами, таке рішення може бути в тому випадку, якщо права українських туристів і мандрівників будуть систематично порушуватися на кордоні.

- У випадку, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним наймом і трудостройством на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і мандрівників будуть систематично порушуватися, зокрема на кордоні, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, в тому числі - доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушуються, - сказала речник МЗС Катерина Зеленко.

Посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон також повідомив, що після введення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем з'явилося більше людей, які отримали відмову при перетині кордону. Посол зазначив, що кожен десятий український турист є нелегальним мігрантом.

У МЗС нагадали, що в лютому 2018 року відразу 33 громадянам України, які прибули до Тель-Авіву авіарейсом компанії МАУ з Вінниці, при проходженні паспортного контролю було відмовлено у відвідуванні Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ